Folyó szépsége - a kacsacsípő

Bizonyára sokan láttad a folyón egy élénk színű, zöld fejű kacsa és egy széles csőr. Ez egy scampus kacsa. A hagyományos kacsafajta, amelyet sport- és kereskedelmi célokra vadásznak. A jelenlegi kacsafajtáról többet tudunk megismerni.

Fajta leírása

Lehetőség van arra, hogy az élesítőt nagy, viszonylag aránytalan csőrével, rövid nyakával és kis fejével tanulhassa. Ezek a jelek különösen érzékelhetők a repülés során. A drake sötét színű a fejével, hátán fehér csíkokkal, a szárnyak szürke felső részével és egy fehér mellkel. A nőnek barna színű, szárnyai világosak. Amikor a víznek elhelyezésre kerülnek, a verébek mélyen ülnek, és a fej a nyakába húzódik. A jellegzetes pozíciót az ilyen kacsafajták fotójánál könnyen láthatjuk.

A fajta kacsa repülési sebessége alacsony, a szárnyak zajja nagyon hasonlít a tőkés repüléshez. A veréb apró rákokat és puhatestűeket eszik. A kacsa órákig nyomon követheti a zsákmányt a felszínen. Emellett rovarokat és magokat táplálhat, de a táplálékban való részesedésük csak 4-6%.

A madár nem olyan félelmetes, mint a többi kacsafaj, és ezért a Dnyeper alsó részén vagy a Nyugat-Szibéria területén kívánatos vadászat. Ez utóbbi régió a népességben élő kacsák teljes számának közel 6% -át teszi ki. A fajok déli képviselői nagyobb súlyúak, nagyon jó minőségű húsuk van.

Méretek és hang

A férfiak és a nők elég csendesek. Néha a férfi a Kho-kho-t készítheti, főként tavasszal, és a nő csendesen és egyenletesen eldugul. A szibériai fenevad a csőrétől kapja a nevét, mert kétszer akkora az alapnál, mint a csúcs szélességén. Horny lemezek vannak egy hosszú orrú krokodil, a karom keskeny. A farok lekerekített, a hím szárnyainak hozzávetőleges hossza 22-26 cm, a nőstények 20-23 cm, a nőstény csőrje eléri a 6, 5 cm méretet, a férfiak csőrét 7 cm.

Szezonális migráció

Dániában, Németországban és a skandináv-félszigeten élő szibériai bogarak nyugatra vándorolnak Hollandiába, Nagy-Britanniába. De az orosz kacsa főleg télen a Volga, a Fekete és az Azovi-tengeren, ahonnan a Földközi-tengerre küldték őket. A meleg országok a vadászok, például Törökország, Líbia, Tunézia, Bulgária és Egyiptom menedékévé válnak. E fajta kacsák vándorló madarak, ezért a fészkelési tartományuk ritkán esik egybe a télikerttel.

Élőhely és etetés

A madarak nyílt, széles folyóvizeket választanak, elkerülik a tavakat és a folyókat, ahol az erdők közelednek a parthoz. A kacsák a vegetációval töltött tározókban élnek, mert itt vannak saját állati takarmányaik. Ráadásul a tartály sótartalma nem számít. Az ételeket sekély, belvizekben (például rizsföldeken vagy sztyeppe-medencékben) bányászják. A fészkelési időszak alatt az élezők a sekély vizet kedvelik.

Szaporodás és utódok

A pubertás időszakát nem pontosan definiálták, de a fészkelés nem történik meg a lakosság első évében. Nyáron nagyszámú fiatal madár zajlik és sétál, és a fészkelőhelyekbe a scyphoca párban repül. A férfi gondoskodik az ilyen nőről: lebeg a háta mögött egy körben, míg a csőr a vízben van. Jellemző a fejének rázása is, míg a csőr vízszintes marad. Néha a füves fészkek fészkelnek, vagy nyílt területeket választanak a vízhez közelebb.

A fészek másik lehetősége a tározók és folyók közepe. Fészket helyezhetnek egy magányos cserjébe (éger, vadrózsa, fűzfa). A fészek alapja a száraz fű szárak és lefelé. Méretek: körülbelül 23 cm széles és 11 cm mély.

A Krím-félszigeten, és pontosabban sztyeppei részén, a szennyeződések csatlakozója szinte mindig a nádon található. A tojások száma általában 10 darabot ér el, és minden évben egy nőstényben a tengelykapcsolóban lévő egységek száma nem változik. A tojás színe sárgás vagy olíva, az átlagos súlya eléri a 40 grammot. A keltetés körülbelül 23 napig tart.

A dzsungel férfiak őrzik a fészket, ha a nő elhagyja, és utána találkoznak a partnerükkel. A szürke varjú veszélyt jelent a fészkekre, ezért a kacsák óvatosan lefelé és száraz fűvel borítják. Egy napos csibék súlya 30-45 gramm, szívesen búvárkodik és lágy alsó harapással rendelkeznek. Általában hasonló a tőkés csibékhez.

vedlés

Ennek a fajnak a képviselői az őszi-téli időszakban és nyáron változnak. Először, a tollat ​​a fejen, a hason és a sisakon, majd a farokon és a háton cseréljük. A szárnyak színe a molt kezdetétől számított egy hónap elteltével változik. Augusztusban a nyári ruhát már az ősz, a házasság váltotta fel. Felnőtt nőstény párok nélkül és korai méhek, és a férfiakkal együtt.

Azok a kacsaik, amelyekben a kölykök vannak, júliusban visszafognak, és gyorsabbak, mint mások. A fiatal állomány első olvadása augusztusban történik, és márciusig tart, néha hosszabb. Emiatt a fiatalok néha nyáron megőrzik a fiatal és fiatalos tollazatot a mellen és a goiteren. Az ilyen tollazat gyakran látható a fiatalok fotójában.

Загрузка...

Загрузка...

Népszerű Kategóriák