Afrikai rezidens - sertés sertés

Pin
Send
Share
Send
Send


Afrikában sok egzotikus állat van. Némelyikük figyelemre méltó a megjelenésükhöz, mások színesek, és mások kombinálják mindkettőt. A Kisteoukhaya afrikai disznó is megérdemelte a nevét. Milyen állat van, és hogy néz ki? Mi táplálja, hol él és hogyan szaporodik? Olvassa el mindezt tovább a cikkben.

Ennek az állatnak a helyes neve így hangzik - Kisteuhaya disznó. A latin nyelvű tudomány szerint az állatot Potamochoerus porcusnak nevezik. De ez a sertésnek egy másik, harmadik neve is van. Megérdemelte az aszályos intolerancia miatt. Tehát azért, mert megpróbálja megtartani a mocsarak, folyók vagy tavak partjait, úgynevezett River Pig. Nem ritka, hogy ilyen állatot látnak trópusi esőerdőkben.

Fajta áttekintése

Származás és élőhely

Korábban a madagaszkári és az afrikai sertéseket egy fajnak tekintették. De ma hozza, hogy nem. Valójában sok hasonlóság van az állatok között, és mindkét faj a Cisteuah nemzetségbe tartozik. De a külső különbségek és a különböző tartományok miatt a tudósok hajlamosak azt hinni, hogy ezek két különálló faj. Madagaszkár sertést Kustarnikovának hívják, és az afrikai sertést a Pig Pig néven nevezik. A Gilt folyóvonala Szenegálról Kongóig terjed, és ha összefoglaljuk, ez Nyugat és Közép-Afrika.

megjelenés

Az afrikai disznó hívásához a gyönyörű nő rossz lenne. De még mindig nem hagyhatja figyelmen kívül a színét és testszerkezetét. Nézzük tehát közelebbről az állat megjelenését. Tehát egy disznófelszerelés nagyon színes. Testüket rövid vörös haja borítja.

A hátsó részen egy fehér gyapjúszalagot nyúlik, amely valamivel hosszabb, mint a többi. Hosszú, ritka fehér haj is az arccsontok mentén, a pofa és a gyomor közelében van. Aztán van egy fehér folt a szemek között, és egyeseknél zökkenőmentesen halad át a szemöldök felett. Snout, homlok és arcok fekete. A füleken aranyos fekete és hosszú bojtok vannak. Az állat farka sötét, hosszú végén egy címer.

A lábak pirosak a kakasra, és a színe sötét szürke. Érdekes, hogy az ilyen disznó legszörnyűbb fegyvere a fangok. Szóval, két szemfog, amely kilóg az arcáról, eléri a borotva élességét, és könnyen kivághat semmit. Ezután a fajta férfiak saját jellegzetességekkel rendelkeznek. A fülek és a szemek között csontos dombok vannak, amelyek nagyon hasonlítanak a szarvakra.

Ha beszélünk az afrikai sertés testszerkezetéről, itt nagyon különbözik a házi sertésektől. Így a test magassága a fajtánál 0,56 m és 0,80 m között változik, a test hossza 1,00 m és 1,50 m között változik, az átlagos súly 80 kg. Testük karcsú és tónusú, és a has és a zsírráncok szokásos megereszkedése is nincs. Ennek a testnek köszönhetően nagyon mozgékonyak és mozgékonyak. A természetben az afrikai sertés elég jól és gyorsan fut, bár ez nem túl kemény és hosszú ideig nem futhat.

A természet szokásai

A természetben az afrikai sertés férfi vezetője által vezetett csoportokban él. Általánosságban elmondható, hogy egy csoport egy vezetőből, több nőből és utódból áll. A nők terhessége körülbelül 130 napig tart. Az egyik szaporodó koca 1–6 csíkos sertést hozhat, és leggyakrabban 4 sertés. Tenyésztés előtt a koca nagy fészket képez a sűrű fűben, amely távolból néz ki a szénakazalban.

A kisgyermekek meglehetősen erősek, és néhány nappal a születés után már futnak az anyjuk után mindenütt. A koca hosszú ideig táplálja őket, azaz 2-4 hónap. Ezután a baba fokozatosan átáll a keményebb ételekre. E fajta szexuális érettsége körülbelül három év.

diéta

Az étrend meglehetősen változatos, de ha egyszerűbb, akkor mindenevő. A vadon élő kedvenc csemege a gumók, a gyümölcsök, a gyökerek, a rovarok, a különböző lárvák, gerinctelen állatok és különféle répa. A nagyméretű területek termesztése után ez az afrikai lakos nem is ragaszkodik a szőlő, ananász, kukorica, földimogyoró és más termesztett növények megéléséhez.

A Gilt-folyó hírnevet szerzett a kecske és a juhok kisgyermekeinek támadási hajlandósága miatt, annak érdekében, hogy tovább használhassák őket a menüben. Az is érdekes, hogy kutyákkal kapcsolatosak. Tehát, ha egy afrikai disznó egy kutyát lát vagy hall, akkor azonnal megpróbál támadni. Aztán a szegény állatot széttépi és mindent megesz, mint a kannibál kannibálok ijesztő mesékben.

Folyó disznó és ember

Ennek a fajta sertésnek az emberekkel való kölcsönhatása meglehetősen problematikus. Mindez azért, mert a sertések a termesztett növények terményeit és más rossz szokásokat elpusztítják. Mivel az állat nagyon agresszív, nagyon kevés ellensége van a vadonban. Az állat első számú ellensége leopárdnak tekinthető, de a személynek köszönhető számának jelentős csökkenése vezetett a folyóhúsok számának jelentős növekedéséhez. Aztán Afrika népe sok kísérletet tett az állatállomány csökkentésére.

Ehhez különböző méreg csaléteket használtunk. De mivel az állat nagyon izgatottan érzékeli, az állat nagyon ritkán jut át ​​ilyen trükkre. És nem szabad a legjobb ötlet, hogy a sertésekre vadászni kezdjen és kutyákat vegyen velük. Végül is, a sertések mindig csoportokban járnak, és a kutyákkal szembeni hozzáállásuk nem a legmelegebb. A legkisebb veszélyt jelezve gyorsan elfutnak, és ahogy már említettük, elég jól csinálják. Végül, minden sérülés csak tovább irritálja a már agresszív mumpszot.

Néhány gazdálkodó azonban kiutat ebből a helyzetből. Egyszerűen megtanulták ezeket az állatokat belevágni és megőrizni, mint bármely más sertést. Szóval, az afrikai sertésnek szinte nincs kár, de több mint elég előnye van. Míg ezek a gazdálkodók számíthatók az ujjakra. Reméljük, hogy a közeljövőben a megsemmisítés helyett sokkal több gazdálkodó veszi át a szépségeket.

Fotógaléria

1. kép. Malacok vetik a koca 3. fénykép 3. kép. Két toll a tollban 1. kép. Az afrikai sertés pofa

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Népszerű Kategóriák