A Whooper az egyik legszebb hattyúfaj.

Pin
Send
Share
Send
Send


A hattyú legszebb madara hét faj. Ennek a családnak az egyik képviselője az a hattyú, akinek fotója bármilyen modern forrásból származik. Nézzük meg, hogy milyen madár van.

Fajta leírása

E faj képviselője a nagy madarakra utal. Természetes élőhelye a Kaszpi-tenger, a Kamcsatka, Izland, Japán és még Skócia teljes északi partja. Ezzel a szépséggel a meleg évszakban találkozhatsz, de a hideg kezdetével a melegember meleg területekre repül.

Ugyanakkor nem olyan könnyű vezetni a hangszórót a ismerős helyről. Nem repül az utolsóra, várva az első fagyokat. A hibernáló hattyúk télen haladnak a szibériai középső övezetben, Délkelet-Ázsiában, a Közép-Föld északi részén. A telelőhelyről és a kis csoportokban a sárga számlázott szépségekről mozognak. Néha egyedül repülhetnek. A repülési magasságuk nagyon magas, mind nappali, mind éjszakai órákban.

A kattintók kedvenc élőhelye a nagy tavak, nyílt, de sűrűn benőtt náddal vagy más növényzettel. A tenger partján hattyúk is elkaphatók, valamint az erdő mélyén található tundra vagy tavak cserjében. Ha nincs veszélye a fészeknek, akkor az emberi lakóhely, a tavak és a kis tavak közelében építhetik őket. Az elvezetés évente kétszer történik: nyáron, ősszel vagy télen.

megjelenés

A hattyú hattyú gyönyörű, nemes hófehér színnel rendelkezik, a talpán pedig egy megkülönböztető csőrű. A madarak nyaka hosszú, egyenes. A hajótest hátsó része kisebb, mint az elülső rész. A fej és a csőr vízszintes. A szárnyak szorosan illeszkednek az oldalakhoz, és a hát kissé domború. Veszély nélkül a sípoló sebesség lassú.

A madár csomójának fényes sárga (citrom), fekete hegyével, de fiatalokban szürke. A csibék szürkés színűek, fehéredésük öregszik. Tökéletesen illusztrálja az alábbi kattintási fotók szépségét. A hattyú kecsesen elvágja a vizet, lassan keresi a kis rovarokat vagy gerincteleneket.

Egy felnőtt egyed súlya eléri a 10 kg-ot, a nők kissé kisebbek, mint a férfiak. Ahhoz, hogy a madár felszálljon, a madárnak szárnyaival kell a vizet elszállnia, ami gyakori csapdák formájában fejeződik ki. Aztán a hülye tolja le a lábát a vízből, és felszáll. Gyorsan repül, időnként csapkodva szárnyait. A klasszikus hangja, a könyv "gang", a repülés "gong-go". Ha egy madár dühös, akkor elkezd dörzsölni vagy nyikorgni, ami vékony „kattintásokat” bocsát ki.

Szaporodás és utódok

A szexuálisan érett bimbók 4 éves korukban lesznek. A párok a téli időszakban alakulnak ki, leggyakrabban hosszú ideig, és néha egy életre. A partner hattyú csak akkor változik, ha a második meghal. A madárpárok a fészkelőhelyeken jelennek meg, a nőstény és a hím szoros vagy rövid távolságra van egymástól.

A nő maga fészket épít, a férfi nem segít ebben. Miután befejeződött az építés, a nő tojást helyez. Ez május-június időszakban történik. A tengelykapcsoló legfeljebb 7 tojást tartalmaz, sárgás vagy szürkés árnyalattal, néha árnyalattal. Az átlagos tojástömeg eléri a 36 grammot. A férfi buzgón őrzi a fészket, figyelmezteti partnereit a veszélyéről a hangjával. A tojások körülbelül 40 napot keltenek.

Különböző régiókban a csibék eltérő időközönként jelennek meg - május közepétől délre az északi északi első félévig. Az első naptól kezdve a hattyúk saját ételt kapnak, de a szülők a közelben vannak, és megvédik a csibéket. Július végére a fiatalok egyre nagyobb súlyt kapnak, és magabiztosak, és a szülők tanítják a fiatalokat, hogy repüljenek. Gyakran előfordul, hogy ősszel a téli időszakban a fiatal madarak elrepülnek a szüleikkel. Még egyszer részletesebben láthatjuk a csibéket a képen, ami lehetővé teszi, hogy értékelje a felnőtt és a fiatal színe közötti kontrasztot.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Népszerű Kategóriák