Pintail Duck - egy áhított trófea vadász

Pintail kacsa, fényképek és videók, amelyekről ebben a cikkben látni fogod - túlzás nélkül, a világ egyik legszebb és leggyakoribb kacsája. Amerikában, Európában és Ázsiában él. Hazánkban gyakran megtalálható a tundrában és a taiga-ban is, bár megpróbálja elkerülni az erdő és a benőtt területeket. A szakértők szerint ez a kacsa vadászat nagyon nehéz. Miért, tudjon meg velünk.

Ez a kacsa szokatlan hangos nevét kapta annak a ténynek köszönhetően, hogy a farok több hosszú tollat ​​tartalmaz, amelyek hasonlítanak egy félre. A méretben ez a madár kissé kisebb, mint a tőkés, nagyon elegáns és mozgékony. Pintail emelkedik a vízből a szokásos madárfutás nélkül, gyorsan felgyorsítja a sebességet, és nagyon gyorsan repül. Éppen ezért a kacsa vadászata az egyik legnehezebb.

Külső jellemző

Mint sok ornitológus és lelkes vadász mondja, a pintail valóban az egyik legvonzóbb kacsa. Egy szép test és szép színe van. Tavasszal és nyáron a férfi nagyon ellentétes tollazattal rendelkezik. Barna és szürke tónusok dominálnak a tollakban, de a fehér és fekete impregnálással való keverés nagyon szép megjelenést eredményez. A nőstények a tollazat színében hasonlítanak a többi vadkacsa többségére, ahogy a képen látható.

A karcsú, kecses testet egy hosszúkás nyak, egy keskeny hosszú farok és hegyes szárny egészíti ki. A felnőtt férfiak átlagos súlya 600 és 1300 gramm között változik (a lakóhelytől és a szezontól függően), a nők elérik a 400-1000 grammot. A szárnyaknál a felületil tükör lila színű, szokatlan bronz árnyalattal rendelkezik. Ez a funkció vonzza a kacsa szépségét.

reprodukció

Ezeknek a kacsáknak mind a nők, mind a férfiak egyéves korukban érik el a szexuális érettséget, ezért általában az első év végéig párosulnak. Először is, a téli időszakban december elején az állományok keverednek és a férfiak párosodnak. Különböző pózoknál a drake megpróbálja felhívni a kedves női figyelmét. A szárnyak jellegzetes sípot vagy zúgó hangot bocsáthatnak ki.

Általában a télelés során párokat alakítanak ki, ezért a madarak a fészkelőhelyekbe partnerekkel érkeznek. Az egyedülálló férfiak maguk is repülnek, és továbbra is keresnek egy nőstényt közvetlenül a hazájukban. A Pintail az egyik legelső kacsa, amely a hibernálás után visszatér. Láthatók a folyók és tavak partján, amikor a víz felülete még mindig teljesen jéggel van borítva.

Más típusú kacsaitól eltérően a pintail nőstények inkább a fészket távolítják el a gyermekkora helyétől. Gyakran eltérnek egymástól, és új területeket fedeznek fel. A madarak fészket építenek a földön, néha legfeljebb 1,5 km-re a tározótól. Előnyben részesül a benőtt nád vagy a fű. Az alom nagyon szűk, a kacsa csak egy kis füvet gyűjt, és a fészek köré fekteti a pelyhét.

Egy tengelykapcsoló 7-10 tojásból áll. Ha valami történik a tojással, például egy ragadozó eszik őket, akkor a nő elhalasztja. Egy kacsa keltetőtojásokat kb. 25 napig, a férfi elhagyja. A keltető csirkék gyorsan érnek, és néhány óra múlva menjen az anya a tóba. 40 nap múlva már tudják, hogyan kell repülni.

Spread és életmód

A pintail kacsa nagyon jól repül és úszik, de nem szeret búvárkodni, ezért a legtöbb időt a víz felett töltötte. A madár nagyon nagy területeken terjed, elérve még a sarkvidéki kontinensek partját is. Európában, Ázsiában, Amerikában telepedik le, de az Eurázsia nyugati részén a legtöbb. Országunk területén szinte mindenhol látható a felületil.

Ami a téli időszakot illeti, csak a Nagy-Britannia és a nyugati Egyesült Államok madárpopulációi vezetik az állandó életmódot. Más területeken kacsa vándorlás. Eurázsiában három zóna van a talajozás és a vízgyűrűk migrációja. Az első az Európa nyugati része, a második a Fekete-tenger partja, a Földközi-tenger és a Nyugat-Afrika, a harmadik a Közel-Kelet, Kelet-Afrika és a Perzsa-öböl.

Európában Belgiumban, Dániában, Spanyolországban, Olaszországban, Északnyugat-Franciaországban és az Egyesült Királyságban a kacsa tél. A világ többi országához hasonlóan például Indiában a téli időszakban a Pintail népessége a leginkább.

Migráció és gócolás

A másolók hívei, mint sok más kacsa, szintén kis migrációkat végeznek a molt idején. Június elején, a lecsapódás előtt, a drakes kacsái elhagyják a fészkelőhelyeiket, és több védett területre repülnek. Például nagy nádvizeket, nagy folyó deltákat vagy alsó folyókat választanak. A magányos nők néha repülhetnek ezekre a területekre, valamint azok, akik elvesztették a tengelykapcsolójukat. Hazánkban a volánok, az Ob és az Ural folyók deltáiban formázzák a vízgyűrűket.

élelmiszer

Hosszú, finom nyakának köszönhetően a kacsa felületil elegendő mélységben kap ételt, de ritkán merülnek fel, és csak kis mértékben merítik a fejét vízbe.

Általában az élelmiszer vegyes, és nagymértékben függ a madarak élőhelyétől. Így például az északi övezetekben a kacsák több állati takarmányt fogyasztanak, és a déli - növényi. A növényi takarmányokból a madár a szemeket, valamint a különböző vízközeli növények részeit részesíti előnyben, beleértve azokat, mint a kacsacukor, az üledék és a tó nád.

Tavasszal és nyáron különböző puhatestűek, kis rákfélék, rovar lárvák, szúnyogok és bogarak jelennek meg az étrendben. Kis számban és főként az északi szélességben a kacsa kis halakat, dudorokat, garnélarákot és piócákat eszik.

Загрузка...

Загрузка...

Népszerű Kategóriák