A folyó csendes és gyönyörű búvárok - vad búvár kacsa!

Pin
Send
Share
Send
Send


Meglepő módon gyönyörű mocsarak és folyók lakója - kacsa merülés, egy különleges típusú vízimadár. Ráadásul sok ilyen fajta faj van a természetben, és mindegyikük meglepődik a színezésükkel. Tudjon meg többet arról, hogy az ilyen kacsa hogyan néz ki és hogyan különbözik egymástól.

Ki búvárkodik?

A valódi kacsák alcsaládja úgynevezett törzs - a család és a nemzetség közötti kategória, amely magában foglalja a búvárkacsait is. A búvár madarak elsősorban az északi féltekén élnek, legnagyobb népességük Észak-Amerikában él. Ezeknek a vízimadaraknak az egyik jellemzője az élelmiszer kitermelésének módja - búvárkodás segítségével. Ezért a törzs neve.

A búvár madarak típusai

A kategórián belül a búvárkacsa négy további alfajra oszlik: fekete-fehér, rózsaszín fejű kacsa és márványbogyó. Ezek a madarak nagyon vonzóak, szépek, színes tollazatokkal rendelkeznek (kivéve a palántákat), és kiemelkedően kiemelkednek a természetes folyami táj között.

feketére

Aythya vagy fekete-orrú - egy madárfaj, amely közel áll a búvárkodáshoz. Néha merüléseknek is nevezik őket, ezt a nemzetség néhány madárjának nevét olvashatjuk. Kívülről, kicsi méretűek, meglehetősen nagy fejük és rövid nyakuk vannak. Bill fekete vagy szürke, a lábak sötét szürke, bőrszerű membránok. Az alfajok fő jelzése a könnyű sáv jelenléte mindkét szárnyon.

Cherneti szereti a vizet tölteni, búvárkodás közben teljesen vagy félig merülhet. A földet ritkán látogatják meg. A mai napig öt feketék fajtája létezik Oroszországban: vörös fejű, fehér szemű és Baer búvárkodás; Van egy amerikai merülés is, amely Oroszországban csak egy span. Egyéb fekete-nyakfajok: gallér, Új-Zéland, kis tenger, hosszú orrú, ausztrál, Madagaszkár búvárkodás.

merülés

A Netta nemzetség búvárkacsa közepes méretű, nagy fejben és rövidített nyakban is különbözik. Üljön le a vízben, táplálkozzon, főleg a búvárkodás miatt. Ezeknek a madaraknak a mérete kisebb, mint a kacsa tőkehal, a színek a fajtól függenek. Vörös-orrú, vörös szemű, pampas merülések vannak. Egy madár súlya körülbelül 900 gramm. A férfiak mindig világosabbak, mint a nők és nagyobb méretűek.

Ez a kacsafaj főként az oroszországi taiga és erdei sztyeppében él, mérsékelt éghajlati övezetekben. A férfi élénk színű, világos mellkas. A nő inkább egy szokásos szürke kacsa. Láthatjuk, hogy milyen merülés néz ki az alábbi képen.

Rózsaszín fejű kacsa

Ez a vízimadár nem hivatalosan kipusztult fajnak minősül, elsősorban azért, mert 1945-ben az utolsó életben volt. Az ornitológusok több keresést végeztek, amelyek nem bizonyították a rózsaszín fejű kacsák létezését. Néhány kutató azonban még mindig úgy véli, hogy a madár Mianmarban él, a régió északi részén az emberek számára hozzáférhetetlen mocsarakban. Az alábbi ábrán a faj drake és kacsa látható.

Kívülről ezek a madarak nagyon fényesek. A hím rózsaszín fej, csőr és nyak, a nő csak rózsaszín nyakával és fejével rendelkezik. A szárnyak tollai fehérek. Méretek átlagosan 41 és 43 cm között, a rózsaszín fejű kacsák főleg a fűben fészkelnek, 7 fehér színű tojást helyeznek el. Oroszországban ilyen személyeket nem vettek fel, az uralkodó élőhely-övezet India, Nepál, Bengáli, Mianmar és Banglades.

Márványos réce

Unalmas kinézetű kacsa szürke, láthatatlan tollazattal. Egy felnőtt egyed súlya eléri a 600 grammot, a férfi és a nő ugyanaz. A toll színe barnás szürke, könnyebb foltokkal. A terjesztési terület nagyon széles: Közép-Ázsia, India, Spanyolország, Oroszország. Ezeknek a madaraknak a természete nyugodt, inaktívak és csendesek. A vízi úszás idején a farok felemelkedik, mélyen merül, és néha felszállhat a fákról.

Kedvenc terep - tavak nádas, cserjék a tározók partján. Ez a madár gyakrabban hibernál nagy, nem fagyálló tározókon. A tealak száma jelenleg gyorsan csökken. Ennek oka az, hogy vadászik őket, és sűrű növényzettel rendelkező kis vadon élő tározók pusztulnak el, ahol a gabonafélék élhetnek és az utódokat emelik.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Népszerű Kategóriák