Tundra hattyú - egy ritka, de nagyon hangos húzó

Pin
Send
Share
Send
Send


A fekete csőrén sárga jelzéssel rendelkező repülő tundra hattyú nemcsak szép, hanem ritka látvány. A madarak szerepelnek a Vörös Könyvben, és fényképezésük tilos. További tények és hasznos adatok a tollas fehérről a cikkünkben találhatók.

Az űrlap jellemzői

A kacsákból származó madárnak két neve van: kicsi és tundra. Ez utóbbi neve azon területekhez kapcsolódik, ahol él. Ezek a madarak szabadon érezhetik magukat az európai tundrában. Korábban a madár is élt a Kola-félszigeten, de most nem találkozhatsz vele. De a tundra hattyú hangja olyan szigeteken hallható, mint Vaigach, Novaya Zemlya és Kolguev.

A kutatók az ilyen hattyúk két populációját azonosítják: nyugati és keleti. Az ilyen madarak csak olyan helyeken különböznek, ahol szeretnek időt és télet tölteni. Például a nyugati lakosság inkább Franciaországot, Hollandiát és az Egyesült Királyságot részesíti előnyben, és a keleti országok inkább az ázsiai államokat részesítik előnyben. A nyugati lakosságban a madarak száma részben helyreállt, a keleti pedig csak a helyreállítási folyamatban van. Általában véve ez a faj a Vörös Könyvben 5. kategóriájú, azaz „helyreállító faj”.

A kis hattyú fészkelésének legjellemzőbb helyei a nyílt víztestek. Szereti úszni, és mindig a derékszögben tartja a nyakát. A tundra tollas nem merülhet, így a víz felszínén elfogyasztja az ételt. Táplálja a sekély vízben a rákféléket és más tengeri lakosokat. Ez a madár nagyon könnyen megkülönböztethető más madaraktól egy hangos, dallamos hangon (majdnem olyan, mint egy nyálkás, de tompaabb), így lőni azt jelenti, hogy tudatosan az orvvadászatra megy.

származás

A bizonyítékok és dokumentumok szerint ez a kacsamadár család, amely magában foglalja a kis hattyút is, megjelent a miocén időszakban. Földrajzilag ez történt Európában vagy az Eurázsia nyugati részén. Fokozatosan a madarak a tundrát választották, és a biológusok figyelmét felkeltették. Még ma is ez a madár rosszul érthető.

megjelenés

Esztétikus jellemzői alapján ez a kacsacsoport tagja egy hattyúhéjhoz hasonlít. A tundra hattyú testhossza 115 cm-től 127 cm-ig terjedhet, ugyanakkor a szárnyak 170 cm-től 200 cm-ig terjednek, átlagosan egy tundra tollas súlya akár 5 kg.

Ez egy nagyon szép madár, amelynek tollazata fehér. A fajta hattyúinak csőrája fekete. A csőr legmélyebb részén egy sárga színű, szilárdan látható pont van, amely jól látható az amatőr és a professzionális képeken.

élelmiszer

A nyugati tundra hattyú a növényi táplálékot kedveli: vízi növények, fű, bogyók. Egy keleti kis madár is nyerhet a vízi gerinctelen vagy kis halakból. A fiatalkorúak rákfélékből, kis puhatestűekből és más élőlényekből táplálkoznak, amelyek a felnőttek által alulról emelkednek. A szülők kifejezetten oszcilláló mozgásokat készítenek a mancsukkal úgy, hogy a víziállatok alulról emelkedjenek és szolgálják a csibék táplálékát.

reprodukció

A kis hattyú 2-4 éves korában elkezd szaporodni. A hattyúk életre választják társukat. A tojásrakáshoz a madarak a meleg szezonban (tavasszal) érkeznek, és egy tóra vagy folyóra ülnek. A fészek építése teljesen a női felelősséggel tartozik. Egy rétegben 1-5 fehér gyümölcs lehet, amelyek fokozatosan barna foltokkal borítottak.

A későbbi utódok inkubálása váltakozva folyik: a nőstény vagy a hím. A csibék körülbelül egy hónap múlva jelennek meg, és további 1,5 hónap múlva a szárnyon állnak.

Fotógaléria

A fotógalériánkban egy gyönyörű tundra szórólapról néhány képet látunk.

Fotó 1. Más madarakkal körülvett madár 2. kép: Hattyúfej közelről 3. kép: Madár a tó közelében

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Népszerű Kategóriák